Hur är det med riset?

Livsmedelsverket har gått ut med information om att det finns arsenik i ris. Hur arbetar Kost & restaurang med riset?

Kost & restaurang har en varierad meny för förskolan, med olika proteinkällor och tillbehör. Vi har under flera års tid arbetat med att införa mer svenska matkorn på menyn, som en ersättning för riset. Ris serverar vi ca 1 gång varje vecka.

Andra tillbehör som potatis, pasta och bulgur finns också på menyn. Fullkornsris använder vi inte i produktionen. 

Riskakor är ingenting Kost & restaurang rekommenderar och den produkten finns inte med på våra livsmedelslistor eller i våra upphandlingsunderlag.

Kost & restaurang har sedan över ett år tillbaka en rekommendation om att inte servera risdryck i våra serveringar.

Har du fler frågor om vår produktion är du välkommen att kontakta oss.

Läs förskolans meny

Läs mer om ris på Livsmedelsverkets hemsida

Till kontaktsidan

30 september 2015