Kamomillen firar 50 år och kulturdag på Uppsävjaskolan

I samband med förskolans dag 20 maj, passade Kamomillens förskola på att fira att förskolan fyllt 50 år. Det blev ett härligt utomhuskalas!

dadelbollar med strössel

Kamomillen firar 50 år!

Ballonger, vimplar, "korvkiosk", melonfat och dadelbollar med färgglatt strössel var några av inslagen när Kamomillens förskola ordnade kalas!

Den tredje torsdagen i maj firas "Förskolans dag" på förskolor i hela landet. På förskolorna i Uppsala grillades det och ordnades olika roliga aktiviteter, som exempelvis tivoli.
På Kamomillens förskola passade man den här dagen på att ha födelsedagskalas för förskolan, som fyller 50 år i år. Tillsammans med kocken Frida, som jobbar för Måltidsservice på förskolan, hade man kommit överens om meny och vilka godsaker som skulle serveras.
Det blev ett lyckat kalas ute på gården och de små gästerna var så mätta och nöjda att de knappt orkade pizzabullarna som serverades till mellanmål på eftermiddagen!

Kulturdag på Uppsävjaskolan

grönsaker i ett bleck

Inte bara förskolorna har haft firanden, även på Uppsävjaskolan har det varit extra roliga aktiviteter den 20 maj. Då hade Uppsävjaskolan en kulturdag och köket hängde naturligtvis på!
Eleverna på skolan fick titta på utställningar över olika frukter, bär och grönsaker och lära sig om vad vi odlar i Sverige och vad som importeras från andra länder.
Det serverades utomhuslunch och eleverna fick gå på tipspromenad. Det var många klasser som klarade frågorna galant, men utslagsfrågan som gick ut på att gissa vikten på en melon, var svårare. Den vinnande klassen ropades ut i högtalaren och fick diplom för sin insats!

21 maj 2021