Klimatveckan 2021

En temavecka med syfte att engagera Uppsalas invånare och minska Uppsalas klimatutsläpp. Välkommen till Uppsalas klimatvecka, 21-27 mars.

KlimatveckanUppsala klimatvecka är framför allt ett digitalt arrangemang, med några inslag där människor ändå rör sig. Här finns något för de allra flesta. Vill du veta hur du gör din trädgård så klimatsmart som möjligt? Hur du går från klimatångest till handling? Få tips och exempel på hur du minskar klimatavtrycket från din mat? Ett stort antal aktörer från både offentlig verksamhet, akademi, näringsliv och civilsamhälle bidrar till det breda programmet fyllt med verktyg, inspiration och kunskap för en hållbar framtid.

Maten vi äter står för ungefär en en tredjedel av Sveriges klimatutsläpp. Det mest effektiva sättet att minska utsläppen från vår mat är att äta mer växtbaserade livsmedel, som t ex grönsaker och baljväxter. Måltidsservice bidrar till klimatveckan genom att hela veckan servera planetsmart mat. Till exempel serverar vi hönsnuggets med havreris där havreriset är ett svenskt, närodlat och klimatsmart alternativ till vitt ris. 

Här hittar du hela programmet för Uppsala klimatvecka 2021  www.uppsala.se/klimatveckan

9 mars 2021