Krisberedskap i Ljusdals kommuns kök
En krispärm är lanserad i varje kök i Måltidsservice. För att ta del av hur krisberedskap kan fungera i verkligheten bjöds kökscheferna på ett seminarium.
Sommaren 2018 drabbades Ljusdals kommun hårt av omfattande bränder. Måltidsorganisationen i kommunen deltog i krisarbetet genom att säkra livsmedelsförsörjningen.
Måltidsservice i Uppsala har arbetat med frågan om krisberedskap och livsmedelslager under snart ett år. En krispärm är lanserad i alla kök och olika tänkta scenarion har diskuteras. Delar av Måltidsservice deltar också i Livsmedelsverkets arbete med att ta fram en beredskapshandbok för offentliga måltider.
Nu bjöds samtliga kökschefer in till ett seminarium om krisberedskapen under bränderna i Ljusdal. Kostchef Maria Persson berättade om planering, kommunikation, livsmedelslager, snabb produktionsomställning och uppföljning. Vad fungerade bra, vad bör man tänka på i en kris och vilka goda krafter upplevde man i Ljusdal?
Tack Maria, för att du delade med dig och gav oss energi att fortsätta arbeta med frågan!