Lag Tiunda vidare i SkolmatsGastro

Uppsala och Måltidsservice skickade in flera bidrag till tävlingen SkolmatsGastro. Lag Tiunda har tagit sig ända till final! Grattis Uppsala!

SkolmatsGastro 2020Grattis till Uppsala och Tiundaskolans restaurang som har ett lag med i finalen av SkolmatsGastro!

Tävlingen SkolmatsGastro, som också kallas SM i skolmat, har funnits sedan 2007 och ordnas nu för 6:e gången. Syftet med tävlingen är att  bidra till höjd status för skolmaten, inspirera till sunda maträtter samt att verka för att matkulturen i skolmiljön tas på allvar.

SkolmatsGastro arrangeras av Lantmännen och varje gång tävlingen ordnas skickas det in massor av bidrag och recept av kockar i hela Sverige. Till final går fem tävlande lag med tre skolkockar i varje lag. De tävlande lagen ska inte bara laga god mat, de ska också närings- och kostnadsberäkna måltiden samt tillaga allt på tid inför en sittande jury. I finalen lagar skolkockarna tre rätter från recept för minst 100 personer där snittkostnaden per måltid inte får överstiga 12 kronor. 

I Lag Tiunda ingår Oscar Almgren, som är lagledare, Lovisa Axelsson och Benchamat Changphon. De tävlar med tre moderna, klimatsmarta och smakrika rätter som förhoppningsvis faller deras gäster och juryn i smaken.

År 2018 vann Nannaskolan i Uppsala tävlingen och utsågs till Sveriges bästa skolrestaurang. I år hejjar Uppsala fram Lag Tiunda och önskar dem ett stort lycka till i tävlingen!

Se filmen om SkolmatsGastro

Läs mer

Läs mer på Lantmännens webbplats

19 december 2019