Lycka till i Arlas Guldko

Katedralskolans restaurang, Vasaköket är vidare till final i den nationella tävlingen Arlas Guldko. Vi önskar dem lycka till!

Arlas Guldko

 

Katedralskolans restaurang Vasaköket har tagit sig till final och slåss nu mot två andra skolkök om att bli Årets matglädjeskola i tävlingen Arlas Guldko.

Arlas Guldko har funnit sedan år 2000. Tävlingen finns för att sporra och visa uppskattning för ambitiösa kök och verksamheter samt framför allt för att inspirera andra genom att lyfta fram goda exempel.

Bidrag från den offentliga gastronomin från hela Sverige skickas till Arla för att tävla. I bidragen berättar restaurangerna hur de samarbetar med gästerna för att tillgodose deras önskemål, hur restaurangmiljön är, hur man arbetar hållbart i köket, hur man arbetar hållbart i köket och hur engagemanget runt maten och måltiderna ser ut.

Tio bidrag plockas ut och från dem utses de tre bästa bidragen, som alltså tar sig vidare till final. Katedralskolans restaurang är nu topp tre i kategorin Bästa Matglädjeskola och har alltså tagit sig till final. Vem som vinner tävlingen får vi veta efter den stora galan. Vi önskar kökschef Patti och hennes medarbetare i Katedralsskolans restaurang lycka till i tävlingen!

Galan var tänkt att hållas i Stockholm den 4 maj, men har skjutits på framtiden på grund av coronaviruset.

Läs mer om Arlas Guldko

9 mars 2020