Lyckat event på Gränby

Det kom många besökare när Uppsala kommun bjöd allmänheten att provsmaka maten som serveras till kommunens seniorer.

Event GränbySmoothies med bär och bönor, grön ärtsoppa med pepparrots crème. Det blev ett lyckat event på Gränbystaden förra lördagen. Måltidsservice bjöd allmänheten att provsmaka 5 olika gröna rätter som serveras till kommunens seniorer.  

– Det här är exempel på vad vi serverar på våra äldreboenden och våra seniorrestauranger. Kommunen har sju sådana i stan. Det är femte gången vi gör så här och det är mycket uppskattat, säger Sandra Harbom som är utvecklingsledare vi kommunens måltidsservice.

Hon tror det finns ett stort intresse från allmänheten för vad de äldre får på tallriken. De som har frågor om maten kan dessutom få svar direkt på plats.

Eventet var välbesökt och efter dagen hade bland annat 1800 smakportioner Mannagrynspudding serverats.

Svaret på frågan i vår tävling var att det är Andersson & Tillman som levererar färskt kött och charkprodukter till Uppsala kommun. Vinnarna i tävlingen blev Mohammed Ismail, Rose-Marie Jägestedt, Gabriel Lindblom, Clas-Göran Sjöquist och Ingrid Lindberg. Grattis, varsin fin kokbok samt ett presentkort för dig och en vän för en lunch på en valfri seniorrestaurang skickas hem till er.
14 maj 2018