Kungligt besök i Uppsala

Måltidsservice egen kock, Sofia, lagade lunch till kungaparet på deras besök.

Jubileumsbesök i Uppsala län

Under 2023 firar H.M. Konungen 50 år på tronen. Kungen uppsteg på tronen den 15 september 1973. Han är Sveriges genom tiderna längst regerande monark. Kungen har under sin tid på tronen genomfört över 80 statsbesök utomlands för att främja Sverige och svenska intressen.
H.M. Konungen är beskyddare och hedersledamot av ett mycket stort antal svenska akademier, organisationer och sammanslutningar.

Som en del av firandet av H.M. Konungens 50-årsjubileum på tronen besöker Kungen och Drottningen Sveriges 21 län under 2023. Länsbesöken äger rum i residensstäderna och landshövdingarna står som värdar. Den 27 april besökte Kungaparet Uppsala län och residensstaden Uppsala.

Sofia.jpegKungaparet bjöds på landskapsmeny

I oktober förra året presenterades Sveriges nya landskapsmåltider. Precis som vi har landskapsblommor och landskapsdjur så har vi nu också landskapsmåltider. Upplands landskapsmeny består av kronhjort, mälargös och saffransglass och bonusmåltiden Upplandslåda. Måltiderna består av komponenter från kusten, Upplandsskogen, Uppsalaslätten och länets köksträdgårdar till Mälaren. Ett smakråd har enats om rätterna och Sofia Treekrem-Runge, kock på Järlåsa skola, har representerat Måltidsservice i rådet. 

Kungaparet bjöds under sitt besök på lunch på Uppsala slott och vid lunchen serverades så klart Upplands nya landskapsmeny. Måltidsservice egna kock Sofia var en av kockarna som tillagade lunchen. 

En presentation av landskapsmenyn med foton och recept hittar du här!

3 maj 2023