Måltidsservice visar uppskattning genom att bjuda på fika

Måltidsservice visar uppskattning för personalen på kommunens äldreboenden. Fika-paket delades ut.

Jelica delar ut fika-paketUnder fredagen den 15 maj åkte delar av Måltidsservices ledningsgrupp tillsammans med några kökschefer runt i Uppsala för att leverera hembakat fika till personalen på de kommunala boendena.

Fikat bestod av morotskakor, fröknäcke, majsröra och ärtpesto, allt lagat av kockar i några av Måltidsservices kök. Tanken med fikaleveranserna var att förgylla personalens fredag och visa uppskattning för det hårda arbete de gör, både i vanliga fall, men inte minst nu i coronatider.

På Glimmerns äldreboende i Eriksberg står Jelica Bosnjak, kökschef på Västra Stenhagen, och Theres Mortensen, områdeschef på Måltidsservice, redo utanför dörren med de noggrant paketerade fika-kiten och väntar på att någon ur personalen ska ta emot dem.

Elisabeth Kokeb, undersköterska på Glimmerns äldreboende, öppnar förvånat dörren och blir märkbart rörd när hon mottar fika-paketen, ett till varje avdelning.

- Tack så mycket, tack för att ni tänker på oss, säger hon.

 Jelica Bosnjak är glad att det första stoppet gick så bra och blev väl mottaget.

- Det känns bra att göra något och visa omtanke för de som sliter hårt med att ta hand om våra äldre, säger hon.

Den goda gärningen uppmärksammades även i radio Uppland. Måltidschef Anders Sundin och kökschef Daniela Lorenz besökte Myrbergska gården. 

Hör reportaget i radio Uppland (ca 19.20 in i programmet).

15 maj 2020