Måltidsutvecklingsgruppen måltidsutvecklar
Ingen gemensam provsmakning i dessa tider, men väl provlagningar i flera av våra kök. Måltidsutvecklingsgruppen har testat nyheter.
Det kommer många nya, spännande produkter och livsmedel på marknaden. En gemensam provlagningseftermiddag var planerad till höstlovet, men på grund av strikta pandemirestriktioner genomförde inte måltidsutvecklingsgruppen någon samlad provsmakning.
Kockarna i gruppen testade dock både nya vegetariska och veganska produkter, nya livsmedel av havre och nyframtagna ekologiska korvar i sina egna kök. Nya fisksorter dyker upp på marknaden och fågelsortimentet utökas. På bilden ovan tillagas biffar av fisken id. Även färs av braxen har provlagats. Flera olika, ekologiska produkter av höns finns nu på marknaden och växtbaserade drycker gjorda på både havre och ärta.
Resultaten från kockarnas provlagningar visade varierade resultat, men alla är överens om att produktutvecklingen går framåt och är öppna för att prova flera nyheter på vårens menyer.