Matlagning med nya produkter och råvaror
Det händer mycket på marknaden när det gäller växtbaserade produkter och råvaror. Produktutvecklingsgruppen provade nordiska baljväxter.
Produktutvecklingsgruppen i Måltidsservice träffades på påsklovet för att provlaga och provsmaka nya produkter.
Dagen inleddes med en presentation av företaget Yi Pin och deras produkter. Joceline berättade om den svensktillverkade, ekologiska tofun och vad man kan använda den till. Kan rökt eller friterad tofu passa i vår matlagning?
Nordisk råvara arbetar med att ta fram och odla baljväxter som passar i det nordiska klimatet och som varit en del av de svenska åkrarna förr i tiden. Gråärta (bilden), lupin och olika linser går att odla och använda i våra storkök. Gunnar från Nordisk råvara berättade och inspirerade.
Efter en smakrik lunch provade gruppen veganska och vegetariska alternativ, men var inte så inmponerad. Många biffar och grytor kan vi laga själva med färska råvaror, konstaterades.
Efter en mättande dag med många smaker och konsistenser, tar vi med oss nya idéer (och förkastar en del) i vår fortsatta utveckling.