Offentliga Måltidens Dag

Offentliga Måltidens Dag är ett tillfälle för måltidsverksamheter i hela Sverige att visa upp sin verksamhet på olika sätt.

Offentliga målltidens dag.pngDen Offentliga Måltidens Dag infaller i år den 20 oktober. Det är en dag då offentliga måltider i hela landet gör aktiviteter och uppmärksammar sin yrkeskår och sin verksamhet. Dagen har instiftats av Måltidsakademien och likt tidigare år förstärks den av MATtanken. Uppsala Måltidsservice serverar favoriträtter och lokala specialiteter och har i år "Skolmaten genom tiderna" som tema för dagen.

Syftet med dagen är att bidra till ökad yrkesstolthet för medarbetare i den offentliga gastronomin, ge ökad kunskap om offentliga måltider och bidra till givande diskussioner kring måltidsfrågor.

Överraskningslunch

Måltidsservice uppmärksammar dagen genom att servera favoriträtter som tacobuffé och pizza i fsk och skola, medan kommunens seniorer får uppländska specialiteter som uppländsk köttsoppa och dannemoragröt!

Tema: Skolmaten genom tiderna

I år har vi på Måltidsservice även valt att ha ett tema för den offentliga måltidens dag och det är "Skolmaten genom tiderna", ett tema där vi jämför skolmaten förr och nu och visar hur det sett ut genom åren. Temat knyter även an lite extra i de skolrestauranger som har seniorer som kommer dit och äter lunch!

 

11 oktober 2022