På studiebesök i Örnsköldsvik

5 duktiga kockar från Måltidsservice åkte på studiebesök till Polarbröds fabrik i Örnsköldsvik. Besöket var den vinst Uppsala kommun vann på Ekomatsligan 2017.

Marianne, Marzia, Bilal, Nathalie och Katrin från olika skolkök i Uppsala tog tåget till Örnsköldsvik för att besöka Polarbröd. Matlagning, information från Ekomatcentrum samt studiebesök på måltidsenheten i Örnsköldsvik stod också på programmet.

Besöket och matlagningseventet var vinsten i Ekobrödspriset, som Uppsala kommun tog hem 2017 för att ha ökat sina inköp av ekologiskt bröd med 210 procent från föregående år, vilket var mest av alla kommuner i Sverige. 

- Det blev en fin resa, vi hade mycket trevligt, det tyckte allihop, säger Marianne som arbetar i Ärentunaskolans restaurang. Polarbrödbageriet var  mycket spännande och de tog bra hand om oss. Sedan träffade vi kostverksamheten i Örnsköldsvik.  De tog sig tid, berättade och svarade på allt vi ville veta!

Gruppen besökte också Själevads nybyggda blandkök. 

- Det var väldigt intressant, gav mersmak för köksplanering och gav mig många idéer inför vår stundande renovering, fortsätter Marianne. Alla fick med sig några nya tankar därifrån, tror jag.

16 april 2018