Utvecklingsarbete

Måltidservice arbetar hela tiden med utveckling som ger små och stora kvalitetsförbättringar, miljö och energibesparande åtgärder.

Köttbullar i bleckProduktutvecklingsgrupp är en del av detta arbete och arbetar med att prata mat och måltider, utveckla produkter, maträtter och menyer samt bevaka marknaden.

På påsklovet träffades delar av produktutvecklingsgruppen på Bolandsgymnasiet för att prova Ipiniums patenterade aluminiumlegerade stekbleck och deras färsmaskin.

Plåtarna har en bra förmåga att uppta, lagra och överföra värme vilket i princip halverar tillagningstiden jämfört med vanliga ugnsplåtar. Samtidigt hjälper plåten till att bevara vätskan i råvaran, vilket ger ett saftigare och godare slutresultat.  Beläggningen gör att du inte behöver använda matfett vid tillagning och livsmedlen fastnar inte.  Vid diskning behövs bara ljummet vatten och en vanlig diskborste för att göra plåten ska bli ren.

Gruppen provade tillsammans med Ipiniums säljare Tony på att göra och steka bland annat köttbullar, färsbiffar, grönsaksbiffar, lax och ägg. Alla var imponerade av resultatet. Gott och saftigt resultat, med en fin stekyta.

12 april 2018