Paul Svensson samarbetar med Måltidsservice

Måltidsservice i Uppsala kommer under 2016 att samarbeta med stjärnkocken Paul Svensson. Paul kommer att arbeta tillsammans med Måltidsservice för att modernisera menyer och satsa mer på växträtter.

Krögaren och TV- kocken Paul Svensson kommer vid flera tillfällen under 2016 att vägleda och inspirera Måltidsservices medarbetare. Detta för att stödja arbetet och vägen mot målet att 100 procent av den kommunala maten ska vara ekologiskt producerad år 2023. 

Måltidsservice lagar mat till de flesta skolor, förskolor, seniorrestauranger och kök som drivs i kommunal regi. För att få inspiration i utvecklingen av sina matkunskaper har de nu anlitat stjärnkocken Paul Svensson. 

 - Målet är mycket ambitiöst satt och då måste vi anlita den bästa person som finns att tillgå. Att Paul Svensson väljer att jobba med oss under 2016 är ett gott betyg för vår verksamhet, säger måltidschef Björn Carlsson.

Under året kommer Paul Svensson tillsammansmed Måltidsservice medarbetare att genomföra ett antal aktiviteter, både i Stockholm och Uppsala. Teori, tillagning av kalla och varma måltider, gästspel och föreläsning samt menyarbete är några av aktiviteterna. 

Hör Björn Carlsson och Paul Svensson berätta om samarbetet i Radio Uppland, feb 2016.  (Inslaget sändes måndag 15 februari, 1.14 in i programmet.)

Måndag 22 februari besöker en grupp medarbetare (ca10 personer) Pauls restaurang på Fotografiska muséet i Stockholm för både praktisk och teoretisk utbildning.

Vi ser fram emot ett givande samarbete och mycket ny insiration!

15 februari 2016