Salladsinspiration kan man inte få för mycket av
Sofia arbetar i köket på Bolandsgymnasiet. Hon bestämde sig för att inspirera andra i att göra sallader.
Det är lätt att man hamnar i gamla vanor. Speciellt när det gäller sallader.
Sofia arbetar i köket på Bolandsskolan. Hon älskar att "gå loss" på sallader och bestämde sig för att inspirera andra, samtidigt som hon kanske skulle få lite inspiration själv. En eftermiddag bjöd hon in kollegor till köket för att visa hur hon arbetar med sallader, smaker och upplägg.
Sofia förberedde receptkort och alla fick välja fritt vilka av dem de skulle tillaga. Ingredienserna stod med men inga mängder, det fick varje deltagare själv smaka sig fram till. Färskost gjord på fil, olivtapenade, glasnudelsallad, rårivna grönsaker med olika smaksättningar samt ärthummus var några av recepten.
Den sallad som överraskade många positivt var ingefärsvitkål: Strimla vitkål och slanta morötter tunt. Koka en lag på rapsolja, vitvinsvinäger, salt, gurkmeja och ingefära. Slå dressingen över rotsakerna, blanda runt och smaka av!
- Eftermiddagen blev jättebra. Jag tror att deltagarna var nöjda och att de var mätta på sallader när de gick härifrån!
- Synd att det är lov nu, jag vill hem till köket och prova att skapa nya sallader på en gång! var en av deltagarnas kommentar.