Seniorfestivalen i Uppsala

Onsdagen 31 augusti ordnade Uppsala kommun en Seniorfestival på Uppsala konsert och kongress med syfte att inspirera till en mer aktiv tillvaro, nya hobbies och fler möjligheter för äldre att umgås. Måltidsservice fanns såklart också på plats!

Seniorfestivalen.jpegStämningen var hög på Uppsala konsert och kongress och festivalen var väldigt välbesökt under hela dagen.

Måltidsservice bjöd på många aktiviteter

Image[2].jpeg

Vi på Måltidsservice erbjöd festivaldeltagarna en rad aktiviteter. Exempelvis bjöd vi på lemonad, hade servettvikningsskola och berättade om våra seniorrestauranger och vad vi på måltidsservice har i övrigt att erbjuda.
Det märktes att det fanns ett stort intresse av seniorluncherna bland besökarna och vi passade på att informera om både våra öppna seniorrestauranger samt möjligheten att som senior äta en lunch i skolrestaurang.


Läs mer om våra seniorrestauranger och se menyer här

Läs mer om seniorlunch i skolan här

Inspiration för hemmamatlagningenSeniorfestivalen föreläsning.jpeg

Dessutom höll Seniorkökets kökschef, Angelica Sigge, en inspirerande föreläsning kring tips och råd runt måltider i hemmet och enkla knep till en bra veckomeny. Som ytterligare inspiration för hemma-matlagningen hade vi även tagit fram ett receptark: En sås - flera maträtter.
I receptarket är béchamelsåsen grunden som man kan sedan kan använda för att laga en rad andra rätter av.  

Se receptarket En sås - flera maträtter här (PDF, 196 KB)

Måltidsservice på gång med matlagningskurs 

En nyhet är att vi startar upp en seniormatlagningskurs för män som vi hoppas kunna få igång i slutet på året. I samband med festivalen passade vi på att berätta om kursen och märkte att intresse fanns.
Håll utkik på vår webb i höst för mer info!

Ett stort tack till alla som kom och besökte oss på Seniorfestivalen, hoppas att vi ses på våra restauranger och kommande aktivteter!

Kommande aktiviteter - Folkets park

Det händer mycket kul på seniorsidan hos Måltidsservice!
Måndag vecka 39 startar vi temaveckan Folkets park i våra seniorrestauranger och kommunala äldreboenden. Då kommer vi att minnas tillbaka svunna tider och servera klassiska husmanrätter i lite ny tappning. Temaveckan avslutas på lördagen då vi även firar internationella dagen för äldre. På restaurang Senioren firas detta lite extra med Afternoon Tea och ett liveband som spelar musik från svensktoppen på 60-talet. Tidpunkten för det är kl.14, men möjlighet att se bandet finns även kl.11 samma dag, då på restaurang Ramund.

Varmt välkommen!

2 september 2022