Seniorlunch i skolan

Uppsala ska bli en äldrevänlig kommun. En viktig del i det arbetet är att skapa fler sociala mötesplatser och fler möjligheter till vällagade måltider för Uppsalas äldre.

Nu öppnar vi upp för seniorluncher på fler skolorInvigning Gåvsta.jpg

I början av 2020 testades att införa seniorluncher för personer 65 år och äldre vid tre grundskolor i kommunen. Projektet föll väl ut. Sedan kom pandemin, men nu öppnas det alltså upp för seniorluncher på flertalet skolor. Det är ett politiskt mål och vilja samt ett beslut i ÄLN och UBN som ligger till grund till seniorluncherna i skolan samt en önskan att minska ensamheten bland de äldre. 

Förutom Måltidsservice sju öppna seniorrestauranger kan nu alltså pensionärerna även besöka utvalda skolrestauranger för att äta en lunch. Lunchen kostar då 50 kr och kan betalas med swish, men det går även bra att använda våra seniorrestaurangers ordinarie kuponghäften. 

Mer info om seniorluncherna

Invigning i Gåvsta 

Förra måndagen var det officiell invigning av seniorluncherna i skolan och såväl Måltidsservice som politiker var på plats i Gåvsta skola, där invigningen hölls. PROs ordförande klippte bandet tillsammans med elevrådets ordförande och flera pensionärer kom för att äta på invigningsdagen.

Se SVT:s klipp från invigningen: "Lunchdejter med unga ska minska äldres ensamhet"

3 juni 2022