Små och stora stjärnkockar på besök på Årstaparkens förskola
Den 18 maj firades den årliga förskolans dag. På Årstaparkens förskola kombinerades firandet av förskolan i matens tecken genom besök av småkockar och Paul Svensson i köket.
Krögaren och TV-kocken Paul Svensson har vid flera tillfällen väglett och inspirerat medarbetare inom Måltidsservice. Det är ett led i arbetet mot målet att 100 procent av de kommunala livsmedelsinköpen ska vara ekologiska år 2023.
På förskolan dag i år besökte Paul och några femåringar från förskolan Jessica och Jonatan i köket och förberedde dagens meny som bestod av Pitabröd fyllda med helgrillade grönsaker, falafel, tzatziki och ajvar dressing.
-Det är inspirerande att Paul kommer till oss med tips och idèer så att vi kan fortsätta att utveckla våra måltider. Vi är också nominerade till White Guide Junior och att vara nominerade dit är ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt, säger Jessica Åberg som tillsammans med Jonatan Andersson är kock på Årstaparkens förskola.
Se UNT inslag om förskolans dag här
Lyssna på P4 Upplands inslag från Årstaparkens förskola här, 1.10.57 in i inslaget