Sugen på seniorlunch?

Välkommen att äta lunch i någon av Uppsala kommuns seniorrestauranger!

Uppsala kommuns seniorrestauranger

Måltidsservice driver sex seniorrestauranger i olika delar av Uppsala, varav en av dem, Restaurang Senioren, är öppen alla årets dagar.
Till våra seniorrestauranger är alla välkomna att äta lunch och umgås men du som pensionär har ett betydligt förmånligare pris än övriga gäster.

Info om restauranger, öppettider och pris 

Meny och maten

Vi är måna om att menyerna på våra seniorrestauranger ska uppskattas av våra äldre gäster och har därför alltid en klassisk husmansrätt som dagens rätt. Vi serverar även vegetariska alternativ och på vardagarna finns ytterligare en rätt att välja på, som också kan vara en klassisk rätt eller emellanåt en mer modern rätt med spännande smaker!

Menyerna på de olika restaurangerna kan variera sinsemellan men gemensamt för dem är att i lunchen ingår bröd, salladsbord, måltidsdryck samt kaffe på maten.

Se menyerna för seniorrestaurangerna

Mer än bara mat

Förutom att erbjuda en god lunch till bra pris har seniorrestaurangerna fler viktiga funktioner, inte minst att vara en plats där man kan umgås och träffa andra. Genom samarbete med träffpunkter och andra delar av kommunen finns ofta olika aktiviteter att ta del av i samband med restaurangerna, t ex föreläsningar av olika slag och musikuppträdanden.

Emellanåt ordnar även Måltidsservice temaveckor, t e x "Sveriges landskapsrätter" som kommer att pågå 14-19 oktober 2024.

Just nu ordnar Studiefrämjandet tillsammans med stadsbiblioteket en skrivargrupp som heter Orda, där alla seniorer med skrivarintresse är välkomna att delta kostnadsfritt. Gruppen träffas på restaurang Senioren på tisdagar under hösten.

Läs mer om skrivargruppen Orda (PDF, 143 KB)

Seniorlunch i skolan

Förutom Måltidsservice sex öppna seniorrestauranger kan pensionärer även besöka utvalda skolrestauranger för att äta en lunch. Priset för denna lunch är 60 kr och kan betalas med swish eller seniorrestaurangers ordinarie kuponghäfte. Menyn är den samma som för eleverna, förutom att kaffe ingår.

Info om vilka skolor som erbjuder seniorlunch

29 augusti 2024