Sveriges bästa offentliga måltider 2023 är utsedda

Tävlingen White Guide Junior går av stapeln varje år. White Guide Junior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helheten i måltiden.

WGJ2023.jpegIgår kväll korades vinnarna i totalt tretton kategorier under den elfte upplagan av White Guide Junior och White Guide Senior-galan. Prisutdelningen ägde rum på Inspira i Lund. 

Redan under måndagen gjorde femton kockar upp live om titlarna Årets Skolkock, Årets Förskolekock och Årets Seniorkock i Svaneskolans kök i Lund. I juryn ingick de kända krögarna Fredrik Eriksson och Frida Nilsson. Kockarna fick dels laga upp en egen, tränad rätt, dels den hemliga rätten som var kåldolmar med en personlig twist. Uppsalas deltagare Sölve Gradin, kock på Nannaskolan, placerade sig på en fin femte plats med sitt inskickade bidrag vegetarisk limpa i ny tappning.

I kategorin Årets skolrestaurang har juryn bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, individfokus, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för våra matgäster. Totalt är drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden testade under det senaste året. Nannaskolan placerade sig i år på en 20:e plats i kategorin. 

Läs mer om White Guide Junior

1 november 2023