Testa saffransfudge

På restaurang Linné har de gjort saffransfudge. Prova du också!

SaffransfudgeJulen nalkar sig och det är dags att förbereda julgodiset. På restaurang Linné har kocken Anna-Karin Eriksson gjort saffransfudge. Här delar hon med sig av receptet.

Saffransfudge, 30 bitar

  • 3 dl strösocker
  • 3 dl grädde
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g vit choklad

 

Koka upp socker, grädde och sirap till 120 grader. Det är viktigt att den blir 120 grader och inte mer för då kan fudgen bli hård och smulig. 

Tillsätt smör, saffran och salt och låt koka ytterligare 2 minuter. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt den vita chokladen. Rör om tills all choklad har smält. 

Häll upp i en form med bakplåtspapper och låt svalna i rumstemperatur. Skär upp i bitar och förvara i burk i kylen upp till två veckor.

11 december 2020