Uppsalakök vidare i tävlingen Arlas guldko!

Måltidsservice är stolta över att ha tre kök som gått till semifinal i tävlingen Arlas guldko.

guldkoArlas guldko är en tävling för kockar inom offentlig måltid och har funnits i över 20 år. Syftet är att sporra och visa uppskattning för ambitiösa kök och verksamheter. Genom tävlingen lyfts också goda exempel fram.

Bidrag från den offentliga gastronomin från hela Sverige skickas till Arla för att tävla. I bidragen berättar köken hur de samarbetar med gästerna för att tillgodose deras önskemål, hur restaurangmiljön är, hur man arbetar hållbart i köket och hur engagemanget runt maten och måltiderna ser ut.

Därefter arbetar en jury med det svåra arbetet att gå igenom alla bidrag för att utse semifinalisterna i de olika tävlingskategorierna.

Förra veckan avslöjades vilka som gått vidare till semifinal i respektive kategori. Glädjande är att Uppsala har en semifinalist i varje kategori.

Bästa Matglädjeförskola
Flogsta förskola

Bästa Matglädjeskola
Katedralskolan

Årets frukostlyft
Gränbyskolan

Juryn i respektive kategori har nu ett tufft jobb att välja vilka tre bidrag som ska gå vidare till final och då få ett besök av juryn innan de slutgiltiga vinnarna presenteras på Guldko-galan senare i år.

Vi önskar alla tre semifinalister stort lycka till fortsatt i tävlingen!

Läs mer om tävlingen och se alla semifinalister

Läs om hur det gått för Uppsala tidigare år i Arlas guldko

11 maj 2021