Uppsala i final i Arla Guldko 2023

Seniorköket tillsammans med Lundgårdens vård- och omsorgsboende är ett av tre lag som gått till final i Arlas Guldko.

Seniorköket.jpg

Tävlingen som hyllar vardagshjältar

Arla Guldko är ett initiativ för att hylla vardagshjältarna i köken. Tävlingen har funnits sedan år 2000 med syftet att sporra och visa uppskattning för ambitiösa kök och verksamheter. Men framför vill man att tävlingen ska inspirera andra genom att lyfta fram goda exempel.

Årets finalister klara

Finalisterna till Arla Guldko 2023 är nu utsedda och Måltidsservice seniorkök är tillsammans med Lundgårdens vård- och omsorgsboende en av tre finalister i kategorin Bästa Seniormatglädje

Om finalisterna

Seniorköket levererar lunch och middag till 21 äldreboenden inom Uppsala kommun, där Lundgården är ett av de boenden som ligger en bit bort. Men någon mils körsträcka mellan kök och äldreboendet stör varken samarbetsglädje eller matkvalitet.
På Lundgården läggs stort fokus på måltidsordningen och alla matgästers olika behov och personliga önskemål. Varje dag erbjuds fyra valmöjligheter till lunch och lika många till middag. Måltidsmiljön är viktig och det dukas gärna färgglatt och extra fint till exempelvis Nobel och årets övriga högtider. Ett annat sätt som måltiderna lyfts fram extra på högtidsdagar är att Seniorköket och Lundgården skapar nya kombinationer av färg, form och smak för att öka matglädjen och stimulera aptiten. 

Final 8 maj

Finalisterna kommer nu att detaljgranskas av jurygrupper, där bland annat stjärnkocken Malin Söderström deltar. Vinnarna koras slutligen vid den stora finalen den 8 maj 2023.

Vi önskar ett stort lycka till!

16 februari 2023