Uppsala kommun tar hem hela prispallen i ekologisk recepttävling!

”Utmärkt sinne för nutida skolmat och välbalanserade rätter där man på ett förträffligt sätt tagit tillvara de ekologiska ingredienserna” löd juryns motivering till förstaplatsen.

maträtterAv de fem semifinalisterna i Magnihills ekologiska recepttävling bestod fyra av lagen av kockar från skolor i Uppsala kommun. När vinnarna tillkännagavs på fredagseftermiddagen stod det klart att Uppsala inte bara kammade hem förstaplatsen utan även silver- och bronsplatsen i tävlingen.

Tävlingen gick ut på att skapa en trerättersmeny med kreativa och nytänkande recept som skulle innehålla vissa förutbestämda ekologiska produkter och följa de svenska näringsrekommendationerna för målgruppen. Maträtterna skulle även presenteras på ett tilltalande sätt.

Efter hård bedömning enligt noggranna kriterier korades Tilda Stenvi och Marcus Ehrnvall från Rosendalsgymnasiet i Uppsala till vinnare för sin meny:

  • Gulbetssoppa med vispad pepparrotskräm och rucolaolja.
  • Rotfruktsbiffar med gråärter. Serveras med potatis- och blomkålspuré, gröna ärter och brynt smör
  • Färskostkräm med svartvinbärskompott, brynta grahamssmulor och rostad vit choklad

 Ett stort grattis till Tilda och Marcus för den välförtjänta vinsten! Vi gratulerar även våra andra tre Uppsala-lag för deras fina bidrag och placeringar i tävlingen!

 Läs mer om de tävlande lagens bidrag och placeringar på Magnhill.

22 januari 2021