Utbildning för seniorkockar

Det kan vara svårt att tänka nytt i matlagningen. Några seniorkockar fick inspiration av kocken Paul Svensson.

Torsk och potatisUppsala kommun strävar efter att vara en äldrevänlig kommun. Som ett led i detta satsar Måltidsservice på de kockar som lagar mat till kommunens seniorer.

En eftermiddag träffades 12 kockar för att få inspiration av kocken och tv-profilen Paul Svensson. Klassiska recept som Pannbiff med lök, Torsk med ägg och persiljesås samt Dillkött gjordes om till mer moderna rätter, men med bibehållen smakbild. Att förstärka persiljesmaken i såsen kan innebära att t ex ugnsbaka persiljerot till fisken!

Efter en kort teori och kreativ matlagning diskuterades innehållet i rätterna och hur smakerna lyfts med mer grönsaker och rotfrukter. Påföljande provsmakning gav idel glada tillrop.

Tack för det stora engagemanget och den goda maten! Nu arbetar vi vidare med att utveckla våra seniormåltider.

4 april 2019