Pastasåser i fokus

Höstlovstider är bra tillfälle att träffas och provlaga nya recept, här provas nya pastarecept ut inför vårens meny!

Måltidsutvecklingsgruppen - MUG

Måltidsservice har sedan några år tillbaka en Måltidsutvecklingsgrupp, eller MUG, som den också kallas. I MUG ingår kockar från olika typer av kök och
gruppen spelar en viktig roll i vad som serveras i kommunens skolor och förskolor eftersom det är den här gruppen som planerar menyerna för just den kategorin. Gruppen tar också fram nya rätter och recept, provlagar produkter som vi vill få in i vår produktion samt omvärldsbevakar nya trender, livsmedel och produkter.

Provlagning av nya pastasåsreceptpastasås.jpg

Den här höstlovseftermiddagen träffades gruppen i ett av Måltidsservices kök för att provlaga några nyframtagna recept på pastasåser. Gruppen är överens om att pasta är en av de populäraste rätterna och ett sätt att få de gröna rätterna mer uppskattade skulle därför kunna vara att servera pasta med goda och varierande vegetariska såser.
Och goda såser blev det! Krämiga såser med soltorkad tomat, spenat och champinjoner såväl som kryddiga vegokorvsåser var en del av det som lagades och smakades av under eftermiddagen.

Måltidsinspirationsgruppen - MIG

FörutoMIG2.jpgm MUG finns även ytterligare en grupp - den alldeles nya Måltidsinspirationsgruppen, eller MIG. Den här gruppen är en lite mindre grupp som fokuserar på det som sker runt om och som kanske inte syns på själva menyn.

T ex utvecklar de salladsborden och tar fram recept och inspiration för att förnya och servera goda säsongsanpassade, sallader, röror och andra tillbehör till maten. 

MIG deltog också på workshopen och serverade bland annat vitkålssallad i ny tappning med salladsost och oliver samt  en färgsprakande rödbetshummus.

 

 

Mer pastarätter på vårens meny

Vårens meny är under framtagande men redan nu kan vi lova att det kommer att bli lite extra fokus på pastarätterna och de nya recepten som provlagades fick höga poäng av hela gruppen och kommer att ses på vårens meny, smaklig måltid!pastasås.jpg

2 november 2022