Välbesökt Måltidsmässa

Årets Måltidsmässa blev välbesökt.

Fredagens Måltidsmässa bjöd på en hel del möten, föreläsningar och inspiration. 

Ett 40-tal utställare bjöd på smakprover och tips och ekologiska varor i hallen på Fyrishov.

Stephan Rössner är professor emeritus vid Karolinska Institutet och har forskat och föreläst kring kost, motion, livsstil och hälsa. Han berättade under roliga former i sin föreläsning vad vi egentligen mår bra av. Eva Sundberg arbetar på MATtanken och berättade om konsten att få till långsiktigt hållbara måltider. Tove Oskarsson Henckel är frilansskribent inom mat och dryck och chefredaktör på tidningen Gourmet. Hon berättade om de senaste trenderna i restaurangbranschen.

Slutligen fick vi höra om kocken Jonas Svenssons resa i restaurangbranchen och hur konceptet Miss Voon vuxit fram.

Dagen bjöd också på diplomutdelning av Ekomatcentrum. Fyra kök i Måltidsservice fick diplom för gott utfört, ekologiskt arbete. Grattis till Årikets förskola, Björkvallsskolan, Bolandsskolan och Årstagårdens restaurang!

Anna-Karin Eriksson arbetar till vardags i köket på Linnés boende i Uppsala. På mässan bjöd hon på godsaker som lakritsfudge och kladdkaka. Anna-Karin medverkar under hösten i programmet Hela Sverige bakar på TV4.

Måltidsservice egen maskot besökte mässan och i slutet av dagen kom Stadsmissionen för att ta tillvara produkter som inte gått åt under dagen.

Tack till dig som besökte mässan - du gjorde den till ett lyckat event och en smakfull dag!

Läs mer och se bilder från mässan

1 oktober 2018