Vernissage i restaurangen på Palmbladsskolan
Under vecka 14 har eleverna på Palmbladsskolan kunnat ta del av kökets och Måltidsservice arbete genom en vernissage i skolans restaurang.
Samarbete med skolan
En klass i årskurs 6 samt kökets personal har sammanställt och illustrerat material rörande bland annat ekologiskt, svinn och hållbarhet som presenterats under veckan. Eleverna har också getts möjlighet att komma med förslag hur köket tillsammans med eleverna skulle kunna minska på matsvinnet. Kökets personal har svarat på frågor och bjudit på frukt under veckan.
Viktigt att eleverna får förståelse
Kökschef Viktoria Bergström tycker att en sån här vecka är viktig för att eleverna och lärarna ska få mer vetskap och framför allt förståelse för kökets och Måltidsservice arbete. Vår utgångspunkt på Måltidsservice är att tillaga och servera måltider som uppskattas av våra gäster. Vi vill att alla våra gäster ska gå från restaurangen mätta, nöjda och glada. Vi arbetar också mycket med att servera hållbara måltider till våra gäster.
Vernissaget verkar ha varit uppskattat och både lärare och elever har visat engagemang under veckan.