Vi nådde det ekologiska målet

Måltidsservice nådde det ekologiska målet 2019.

År 2023 ska alla livsmedel som köps in i Uppsala kommun vara ekologiska. För att nå det tuffa målet har Måltidsservice satt upp delmål. Målet för 2019 var att köpa in 50% ekologiska livsmedel. Och det målet nåddes med råge!

55,2% ekologiska livsmedelsinköp nåddes av Måltidsservice 2019. Detta beräknas på inköp av mat för 113 miljoner kronor. 

De ekologiska livsmedel som används i samtliga restauranger och kök idag är bland andra mjölk, hårt bröd, kaffe, vissa grönsaker samt gula ärter till ärtsoppan. Många kök köper också in ekologisk frukt, som tex äpplen och bananer. Fisken som tillagas och serveras i våra restauranger är i stort sett alltid msc-märkt, vilket innebär att fisken fiskas på ett, för miljön, hållbart sätt. Även den färska nötfärsen vi använder är ekologisk och kommer från vår lokala leverantör. Pasta,ris, matvete, mjöl och tomatprodukter är exempel på andra ekologiska livsmedel som köps in.  

Målet för år 2020 är att nå 60%  ekologiska inköp av ekologiska livsmedel.

Läs mer om det ekologiska målet

15 januari 2020