Vinnarresan genomförd

Skomatsgastrovinnarna har nu genomfört sin resa till Spanien.

I januari i år lagade Lag Nanna lunch inför en sittande jury. De tävlade i SkolmatsGastro, SM i skolmat. I maj korades Lag Nanna som vinnare i tävlingen och förstapriset var en gastronomisk resa till Alicante i Spanien.

Nu har Lag Nanna genomfört sin resa och samlat nya intryck samt hittat ny inspiration. Patti, Sofia och Jahangir som ingick i laget har besökt Skandinaviska skolan i Torrevieja, träffat kockar på en spansk grundskolan samt varit ända in i förråden på restaurangskolan i Torrevieja. 

- Restaurangskolan var fantastiskt fin och vi blev så väl bemötta, säger Patti, lagledare för Lag Nanna. De hade fantastiska lokaler att träna i, bra rutiner och bra teknisk utsrustning för allt ifrån bakning till matlagning, servering och provsmakning.

De har också smakat sig igenom den spanska gastronomin, besökt producenter i regionen, varit på matmarknad under tidig morgon samt handlat specialiteter på en spansk stormarknad. Det som främst har imponerat på gruppen var det utbud av frukt och grönsaker som växer och säljs i regionen. Fiskutbudet är också ett annat än i Sverige.

Nu är Lag Nanna regerande mästare i SkolmatGastro. Nästa tävling avgörs under år 2020.

- Då ska vi tävla igen! säger alla lagmedlemmarna

Läs mer om SkolmatsGastro

9 november 2018