Måltidsmässan 2018

Varje år ordnar Måltidsservice en Måltidsmässa för medarbetare, kollegor, uppdragsgivare och andra intresserade. Välkommen på en inspirerande dag med intressanta seminarier och många utställare.

Inbjudan MåltidsmässanMåltidsmässan äger rum på Fyrishov fredag 28 september klockan 10-15. Vi välkomnar medarbetare och uppdragsgivare att träffa leverantörer, mingla med kollegor och lyssna på intressanta seminarier.

Värd på mässan är Uppsala kommuns måltidschef Anders Sundin.

Program

Klockan 10.30-11.15: Stephan Rössner – Glada budskap funkar bättre än tråkiga kostråd

Stephan Rössner är professor emeritus vid Karolinska Institutet och har forskat och föreläst kring kost, motion, livsstil och hälsa. Hans forskning och kliniska arbete har mest berört behandlings- strategier för grav övervikt. Stephan har skrivit ett 40-tal böcker, gjort radio- och TV-inslag och spelat vetenskapsteater. Dessutom har han varit ståuppkomiker på scener runt om i världen. På måltidsmässan avlivar han dystra myter om mat och skickar glada och positiva gastronomiska budskap i stället för tråkiga och glädjedödande kostråd.

Klockan 11.45-12.30: Eva Sundberg – Konsten att få till hållbara måltider

Eva Sundberg har arbetat med utveckling av offentliga måltider i hela sitt yrkesliv. 25 år som kostchef i olika kommuner och 6 år som ansvarig för arbetet med offentliga måltider på Livsmedelsverket. Nu arbetar hon på Jordbruksverket/Landsbygdsnätverket och leder bland annat arbetet med projektet MATtanken. Eva berättar om konsten att få till långsiktigt hållbara måltider. Och hur MATtanken bidrar till utvecklingen av landets offentliga måltider.

Klockan 13.00-13.45: Tove Oskarsson Henckel – Matens trender i Sverige och i världen

Tove Oskarsson Henckel är frilansskribent inom mat och dryck och chefredaktör på tidningen Gourmet. Hon arbetar också som redaktör på Svenska dagbladet, driver bloggen onmytable.se och podcasten Eat Drink Think Travel med Tove & Daniella. Tove reser till världens alla hörn för att besöka allt från små delikata gatustånd i Korea till finkrogar i Japan, Europa och USA. På mässan berättar hon om de senaste trenderna i restaurangbranschen, hur Sverige skiljer sig från andra länder och vad som gör en restaurang unik.

Klockan 14.15-15.00: Jonas Svensson – Stjärnkocken om Miss Voon, familjelivet och tv-inspelningar

Jonas Svensson är kökschef och ägare till restaurang Miss Voon i Uppsala och i Stockholm. I sin föreläsning berättar han om sin livs resa. Om medverkan i tv-programmet, Kockarnas kamp, om hur Miss Voon växte fram och om hur han kombinerar livet som stjärnkock med familjelivet och intensiva tv-inspelningar.

Utställare på mässan är bland andra

Ahlström Factory
Andersson & Tillman
Arla
Barilla
Dafgårds
Ekologiska säljbolaget
Ekomatcentrum
FairTrade, Uppsala kommun
Femtorp
Findus
Friesland Campina
Hejko
Lantmännen
Magnihill
Paulig Foods
Rational
Safeworkwear
Sales Support
Scan
Skånemejerier
Städbutiken
Sätrabagarn
Tekompaniet
Vätternpotatis

Läs inbjudan (PDF, 2 MB)

Läs informationen för dig som utställare (PDF, 67 KB)

Uppdaterad: