Måltidsmässan 2019

Varje år ordnar Måltidsservice en Måltidsmässa för medarbetare, kollegor, uppdragsgivare och andra intresserade. Efter mässan 2019 finns även möjlighet att delta på Måltidsservice gala. Välkommen!

Boka in måltidsmässan

Boka in Måltidsmässan 2019. Mässan äger rum på Fyrishov onsdag 30 oktober klockan 10-15. På mässan träffar du lett 40-tal leverantörer som utställare. Dagen bjuder också på underhållning samt spännande seminarier. Efter mässan, klockan 15-17 finns möjlighet till mingel och gala. 

Föreläsare måltidsmässanProgram

10.00‒15.00 Måltidsmässa i hall E, Fyrishov, Idrottsgatan 2, Uppsala

Ett 40-tal utställare finns på plats för att visa sina produkter och tjänster. Ta chansen att påverka marknaden och berätta vad du vill utveckla.

11.00‒11.45 Richard Tellström - Livets karriärtrappa mellan finmat, fulmat och skämsmat

Richard Tellström är docent, författare och arbetar på SLU Future Food. Han har varit med och tagit fram TV-serier som Historieätarna och Landet brunsås. Här föreläser han om matvanor i vår tid, vad de står för och om varför vi kan se till synes irrationella matval. För aldrig tidigare i mathistorien har så många valt att äta en individuell diet, samtidigt som matsvinnet skjuter i höjden. Helt nya begrepp som önskekost, specialkost och kostavvikelser har blivit områden som kockar numera ska klara av i
skolor, på finrestauranger men också hemma. Och allt har sin grund i att vi alla gör en matkarriär genom livet.

12.00‒13.00 Den latinamerikanska gruppen Trato spelar och
sjunger i mässans lounge.

13.15‒14.00 Rune Kalf Hansen - Nordiska smaker, råvaror i säsong och 100% ekologiskt = måltider med matglädje

Rune Kalf Hansen driver flera restauranger i Stockholm och har vunnit flera fina utmärkelser som Årets hållbara krog. På restaurangerna används 100% ekologiska varor och råvaror i säsong. Lokala leverantörer anlitas och maten lagas naturligtvis från grunden. Måltiderna präglas av glädje, schysst mat och coola restauranger. Vi får höra mer om Runes långsiktiga och genomtänkta
hållbara arbete.

15.00‒17.00 Gala och mingel

Vi öppnar en del av lokalen för mingel och gala. Värdar under galan är kocken Paul Svensson och och hans programledarkollega i Maträddarna Anne Lundberg. Bubbel, snacks och prisutdelningar varvas med erfarenheter kring tv-inspelningar och måltider. Äntligen får vi veta vem som blir Årets utställare, Årets instagrammare, Årets återbrukare och Årets stjärna. Vi får även veta vem som får Årets hållbarhetspris.

Läs inbjudan till Måltidsmässan (PDF, 414 KB)

Uppdaterad: