White Guide Junior 2015

Måltidsservice (tidigare Kost & restaurang) var nominerade i fem kategorier i tävlingen White Guide Junior 2015. Uppsala knep en 1:a plats, en 2:a plats, en 3:e plats, en 4:e plats och en mycket imponerande 13:e plats!

Tävlingen White Guide Junior går av stapeln varje år och 2015 var Måltidsservice (fd Kost & restaurang) nominerade i inte mindre än fem kategorier. Grattis Uppsala!

Fredrik Ahlstedt, kommunstyrelsens vice ordförande, var nominerad i kategorin Årets Skolmatspolitiker och hamnade på en 1:a plats. Fredrik Ahlstedt nominerades efter att bl a ha tagit det modiga beslutet att Uppsala kommun ska satsa på 100% ekologiska livsmedelsinköp. Priset går till personer som utmärkt sig genom att skapa lyskraft, driva frågor och ta beslut som gagnar den offentliga gastronomin på kort och lång sikt. 1:a priset togs emot på galan av Uppsala kommuns måltidschef Björn Carlsson.

Uppsala kommun var nominerad i kategorin Årets Skolmatskommun. Priset Årets Skolmatskommun går till kommuner som förstår vikten av goda och näringsriktiga offentliga måltider och som tydligt visar att de är beredda att satsa på kökspersonal, upphandlare, måltidschefer, nya grepp och goda initiativ som sätter matgästen i centrum. Uppsala kommun kom på en hedrande 3:e efter Västerås och Södertälje.

Björn Carlsson, måltidschef i Uppsala kommun var nominerad i kategorin Årets Måltidschef och kom på en 2:a plats. De personer som är nominerade till det priset har alla lyckats med uppdraget att utveckla de offentliga måltiderna i sin kommun genom god kommunikation, helhetssyn, tydlighet och helhjärtat fokus på matgästen. 

Jakob Andersson arbetar som kock på Gränbyskolan. Han var nominerad till Årets Skolkock efter bara några månader på den nya arbetsplatsen. Priset går till kockar som med stor lyhördhet, hög kompetens och god förmåga att kommunicera lyckas sätta matgästen i centrum. Jakob kom på en imponerande 4:e plats. Grattis alla elever på Gränbyskolan som varje dag äter god mat lagad av Jakob och hans kollegor!

White Guide Junior är den enda tävlingen i Sverige som även bedömer HELHETEN i restaurangen. Juryn bedömer smak, näring, måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna. Domarringens restaurang var nominerad till Årets skolrestaurang efter att under flera år legat topp 20 på listan över Sveriges bästa skolrestauranger. I år kom Domarringen på en mycket hedersam 13:e plats av alla Sveriges skolrestauranger. Grattis alla gäster på Domarringens skola!

Priserna delades ut på White Guide Junior-galan i Malmö den 1 september. 

Läs mer om White Guide Junior

Uppdaterad: