White Guide Junior 2016

Tävlingen White Guide Junior går av stapeln varje år. Uppsala och Måltidsservice var 2016 nominerade i inte mindre än sex kategorier. Heja Uppsala!

Uppsala var 2016 nominerade i inte mindre än sex kategorier i White Guide Junior. Flera fina priser kammades hem.

Björn Carlsson var nominerad i kategorin Årets Måltidschef och vann förstapris. Motiveringen löd: För ett innovativt och tydligt ledarskap i en svårnavigerad kommun samt för hans engagemang professionalism och affärsmässiga förhållningssätt till de offentliga måltiderna.

Uppsala kommun vann 2:a pris som Årets skolmatskommun. "Uppsala är på väg mot toppen, kanske når man hela vägen nästa år?", skriver man i White Guide.

Maria Gardfjell blev 6:a i kategorin Årets skolmatspolitiker. Den här kategorin lyfter fram enskilda politiker som vågar och vill ta beslut som främjar den offentliga gastronomin.

Anders Danell är rektor på Gränbyskolan i Uppsala. Han hamnade på 10:e plats i kategorin Årets Gastronomiska rektor

Peter Ward arbetar i restaurangen på Rosendalsgymnasiet. Han hamnade på en mycket hedersvärd 8:e plats bland Sveriges alla skolkockar. "Peter är en genuin matmänniska som bryr sig om tillagning, smaker, näring och trender - allt som påverkar en komplett måltid" står det i motiveringen.

Domarringens skolas restaurang, Nannaskolans restaurang och Rosendalsgymnasiets restaurang var alla nominerade i kategorin Årets Skolrestaurang. Rosendalsgymnasiets restaurang åkte rakt upp på en 4:e plats. Domarringen kom på 16:e plats och Nannaskolan på 26:e plats. I tävlingen bedöms helheten, inte bara maten på tallriken. Smak, näring, säkerhet, måltidsmiljö, kommunikation, service och pedagogiskt samarbete är några av de saker som juryn tar hänsyn till.

Grattis Måltidsservice till alla fina placeringar!

Läs mer om White Guide Junior

Uppdaterad: