Seniorköket på 2:a plats i Arlas guldko 2023!

Grattis Seniorköket och Lundgårdens vård- och omsorgsboende till den fina placeringen och det fina samarbetet som ledde ända fram till prispallen!

Arlas guldko - tävlingen som hyllar vardagshjältar

Arla Guldko är ett initiativ för att hylla vardagshjältarna i köken. Tävlingen har funnits sedan år 2000 med syftet att sporra och visa uppskattning för ambitiösa kök och verksamheter. Men framför vill man att tävlingen ska inspirera andra genom att lyfta fram goda exempel.

Andraplacering till Seniorköket/äldreboendet Lundgården arlas guldko2023.jpg

Den 8 maj gick finalen av Arlas guldko 2023 av stapeln. Efter en heldag på Moderna museet med spännande föreläsningar, god lunch samt fika signerat årets konditor 2021 var det så äntligen dags för prisutdelningen i de olika kategorierna. Måltidsservice seniorkök tillsammans med Lundgårdens vård- och omsorgsboende var en av tre finalister i kategorin "Bästa Seniormatglädje" och landade slutligen på en andraplacering efter vinnaren, Kinnevalsgården i Växjö. Ett stort grattis till både Seniorköket och Lundgårdens vård- och omsorgsboende till den fina placeringen!

På plats för att ta emot priset fanns representanter från såväl Måltidsservice och Lundgårdens vård- och omsorgsboende!
(På bilden syns Carolina Olsson och Karin Eriksson från Lundgården samt Angelica Sigge och Mohammadjan Jawadali från Seniorköket.) 

Stor glädje hos pristagarna

Trots en önskan om att knipa förstaplatsen gick det inte att ta miste på glädjen och stoltheten över den fina placeringen i tävlingen hos Seniorkökets kökschef, Angelica Sigge. Så här säger hon om kökets insats:
Jag är otroligt stolt över mina medarbetare som varje dag visar att det går att laga mat med omtanke även i stor portion. Andraplatsen i Sveriges största måltidsproduktionstävling är ett resultat av hårt slit, genuint engagemang och ett gott samarbete mellan personalen i köket och måltidsombuden på varje avdelning. Vi är så nöjda med den fina respons vi fått genom tävlingen och kommer hem från Stockholm fulla av energi och inspiration. Arbetsglädje ger matglädje och nu satsar vi på att utveckla verksamheten ytterligare för att fortsätta leverera god, smakrik mat med själ och hjärta.

Läs mer om Seniorköket och Lundgården i tidigare nyhet om Arlas guldko

Läs om finalen och alla vinnarna

12 maj 2023