Saffrankladdkaka

Du behöver

  • 150 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 1 g saffran
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk vaniljsocker

Gör så här

Ställ ugnen på 175 grader. Smörj en springform på ca 22 cm. Smält smöret i en kastrull och dra av från plattan. Tillsätt choklad och saffran och rör om tills allt har smält. Häll ner socker och tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt sedan vetemjöl och vaniljsocker. Rör samman tills allt blandats ordentligt. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 12-16 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten när du tar ut den. Låt svalna i rumstemperatur. Kan förvaras i kyl ca 1 vecka.

Pudra med florsocker innan servering och toppa med lite grädde.

Uppdaterad: