Bra kämpat i Storköksmästerskapet
Katedralskolans kockar tävlade i Svenska Storköksmästerskapen.
Svenska kockars förening anordnade i veckan Svenska Storköksmästerskapen för Professionell Matlagning. Katedralskolans kockar med Patti Uddén i spetsen hade bildat ett starkt lag och gick till final i tävlingen. Finalen ägde rum på mässan Gastro Summit i Stockholm 3 - 4 september.
Årets matlagningstema var Street food. Katedralkockarna hade 6 timmar på sig att laga alla sina 6 rätter för 100 peroner. På menyn stod bl a konfiterad kolja, ugnsstekt kyckling, bakad rotselleri och tortillabröd med rotfrukter.
Efter tillagningen bedömdes rätterna av en jury bestående av 3 tränade kockar.
Tyvärr blev det ingen vinst för Uppsala-laget den här gången. Vinnare blev Framtidens kockar från Vellinge i södra Sverige.
Men: Ett stort grattis till Patti, Max, Hovhannes, Jahangir och Joy som satte Uppsala på kartan i Svenska Storköksmästerskapen!