Digital mässa 2020
Måltidsmässan 2020 är pausad på grund av rådande smittspridning. Men här kan du ta del av säljares och leverantörers material för att hålla dig uppdaterad på livsmedelsmarknaden. Se filmer, bildspel och läs material. Ta särskilt chansen att delta i alla roliga tävlingar och vinn fina priser! Välkommen till den digitala måltidsmässan!
Ahlström factory
Ahlström factory visar upp ett nytt varumärke, Ahlgood.
Atria
Följ med Atria på vägen till det KliMatkloka köket!: Vår önskan är att ni som jobbar med de cirka 3 miljoner måltider som varje dag serveras i offentlig regi, följer med oss längs vägen, för tillsammans kan vi leverera god och nyttig mat, producerad på ett ansvarsfullt sätt. På så vis kan vi säkerställa att också kommande generationer får leva och äta gott.
För mer information om hur man kan arbeta mer KliMatklokt samt om vårt CO2e-arbete hittar du i materialet nedan. Välkommen också att delta i vår KliMatutmaning 2020!
Tävla i KliMatutmaningen (PDF, 960 KB)
Läs om vägen till det KliMatkloka köket
Inspireras av KliMatkloka recept
Barilla/Wasabröd
Barilla och Wasabröd visar upp sitt sortiment och bjuder på receptinspiration.
Se Barillas sortimentsguide (PDF, 4 MB)
Se Wasabröds sortimentsguide (PDF, 3 MB)
Inspireras av vegetariska pastarecept (PDF, 4 MB)
Inspireras av recept till hårt bröd (PDF, 838 KB)
Läs om hur Wasabröd jobbar med CO2. (PDF, 3 MB)
Conaxess Trade
Ta del av Conaxess Trade sortimentskatalog samt inspiration, recept och tips.
Conaxess sortimentskatalog (PDF, 14 MB)
Om Kavli samt artiklar (PDF, 5 MB)
Inspireras av recept Beanit (PDF, 499 KB)
Fria Bröd nyheter (PDF, 481 KB)
Fria Sortiment ingredienser (PDF, 6 MB)
Continental foods
Bong presenterar nya fonder och visar hela sitt utbud. Ta också del av inspirerande recept.
Läs nyhetsmagasinet med recepttips (PDF, 8 MB)
Läs senaste produktfaktan (PDF, 2 MB)
Di Luca
Di Luca & Di Luca erbjuder ett utbildningsmaterial med efterföljande tävling, där du kan vinna fina priser. Av de som tittat på filmerna och svarat på frågorna för två av kurserna, ”Medelhavsmaten och Matsvinn” kommer tre vinnare dras. Dessa vinner en fin korg med utvalt sortiment av Di Luca-produkter. Sista dag att delta i tävlingen är 7 december.
För att kunna delta behöver du registrera dig i Medelhavsskolan och byta från konsument till kommun/organisation i tablån. Ange Uppsala kommun samt vilket kök du jobbar i. Ta del av filmerna samt svara på frågorna. Vill du fördjupa dig mer om Medelhavsmat så har du tillgång till alla kurser.
Vinnarna presenteras i januari.
Ta del av utbildningen Medelhavsskolan och tävla
Ekologiska säljbolaget
Ekologiska säljbolaget erbjuder interaktiva webbinarier med svenska baljväxter för storkök. Är du intresserad av ett sådant är du välkommen att kontakta malin.holfve@uppsala.se för samordning och hjälp. Du kan också ta del av Ekologiska säljbolagets Smiling-sortiment.
Läs hur webbinarier går till (PDF, 141 KB)
Läs om Smiling-sortimentet (PDF, 12 MB)
Feldts Fisk
Feldts fisk bjuder hem dig på mässa till dem via en film. Ta del av julutbud och hälsa på de anställda på Feldts Fisk.
Se filmen där Feldts bjuder hem dig
Guldfågeln
Guldfågeln visar upp sitt företag och nya produkter av höns. De delar också med sig av härliga recept. Helskärmläge rekommenderas för att kunna se länkarna.
Se en presentation om höns och hönsprodukter
Haugengruppen
Haugengruppen vill att du är med och tävlar. Provlaga och skriv ner ditt bästa recept med Hilconas ekologiska pasta! Förutom äran kan du vinna en fin kockkniv!
Läs tävlingsregler och tävla (PPTX, 5 MB)
Havredals
Utbudet av havrebaserade produkter ökar. Läs om Havredals två produkter.
Läs en introduktion om Havredals (PDF, 5 MB)
Kivik
Kivik meddelar att de har plockat bort sugrören från sina portionsförpackningar.
Kronfågel
Kronfågel presenterar några nyheter i sortimentet.
Lantmännen
Självförsörjningsgrad och svenska råvaror diskueras flitigt i olika medier. Lanmännen visar upp sitt nya koncept "Vårt svenska skafferi", om svenska råvaror.
Se film om Vårt svenska skafferi
Läs om svenska råvaror från Lantmännen (PDF, 3 MB)
Magnihill
Magnihill bjuder in till en kul tävling med spännande pris.
Presentation av Magnihill och information om tävlingen
Magnihills sortimentslista (PDF, 3 MB)
Upphandlade produkter Uppsala (PDF, 1 MB)
Midsona
Midsona visar en film om sitt utbud. Du kan också se en film om klimatsmarta proteiner och ta del av sortimentet.
Läs om och ta del av filmer om klimatsmarta proteiner
Movementgroup
Movementgroup vill slå ett slag för sina fruktpuréer. De innehåller bara ren frukt, inga tillsatser, inget tillsatt socker. De är kolonialvaror, behöver inte stå i kylenoch håller ca 6 månader i torrförrådet.
Orkla
Orkla presenterar sin temavecka och visar hur du kan använda nya produkter från Anamma. Ta också del av webbinariet Next is now, som handlar om hållbara måltider.
Information om Fast fusion climate week
Se film om Anammas formbara färs
Se och läs om webbinariet Next is now
Race for the Baltic
Det kommer nya fiskar på marknaden, till exempel braxen och id. Måltidsutvecklingsgruppen provar att laga mat på braxenfärs och idfärs under höstlovet.
Läs om Braxen och id (PDF, 3 MB)
Rational
Uppdatera dig inom den senaste tekniken i storköket.
Se den senaste maskinen från Rational (lösen snutten)
Salessupport
Se Salessupports nya, breda produktkatalog. Den innehåller allt ifrån havrebaserade produkter, ekologiska juicer, oumpf och mycket mer, till den nytillkomna Carlshamns matfett.
Se Salessupports produktkatalog (PDF, 41 MB)
Tage Lindbloms
Ta del av många ekologiska, växtbaserade produkter från Tage Lindbloms sortiment.
Tekompaniet
Tekompaniet visar en film om teproduktion och bjuder på ett te-recept.
Se film om teproduktion i Indien
Unilever foodsolutions
Unilever visar Skolkökets lilla gröna, tipsar om lågsalta bujonger, inspirerar med en massa recept, visar en film och inbjuder till tävling. Vilket är ditt bästa bleckrecept? Unilever tipsar också om deras kocks instagramkonto: martin_ufs.se
Lågsalta buljonger
"Med Unilevers lågsaltbuljonger från Knorr är det enkelt att möta kraven på en låg salthalt utan att behöva tumma på smaken. Rena och naturliga smaker och en perfekt bas i all slags matlagning. Lågt saltinnehåll, fria från jästextrakt, gjorda på ingredienser av hög kvalitet, EVU-märkt (vegetariska och veganska)."
Svansjöns förskola
Se en film från Svansjöns förskola i Malmö. Här går hållbarhet och matpedagogik som en röd tråd genom hela verksamheten, allt tack vare två engagerade kockar och en lika engagerad förskolechef. Att mat ska vara en lustfylld upplevelse är lika viktigt som att den är näringsriktig och vällagad. Klicka på filmen så får du följa med hela vägen från morgonens väldoftande surdegsbak till rädisskördning och Kimchi-fix med några av förskolans barn!
Se film från Svansjöns förskola
Bleckmatsrecept
I foldern med bleckmat har Unilever samlat en härlig blandning av rätter som har ett par saker gemensamt: De är lättlagade, de går utmärkt att göra till en stor skara människor, de innehåller oftast en eller ett par klimatsmarta, näringsrika och välsmakande råvaror som går under benämningen Future 50 Foods. Dessa råvaror är tydligt markerade i recepten. Och recepten är barnsligt goda!
Att tid är en bristvara i svenska skolkök kan du säkert hålla med om. Hur ska du hinna prioritera hållbarhetsarbetet och tiden med matgästerna, när det finns mat att laga och tallrikar att diska? I skriften Skolkökets lilla gröna har Unilever samlat 20 konkreta tips till dig som serverar mat till världens viktigaste matgäster. Hoppas du hinner läsa igenom den, och kanske till och med plantera några av alla tips och tankar hos dina gäster.
Skolkökets lilla gröna (PDF, 3 MB)
Tävling!
Visa upp dina matkreatörtalanger genom att skriva ned och skicka in ditt bästa bleckmatsrecept. De 10 bästa recepten samlar vi ihop till en digital receptbroschyr. Vinnarna får dessutom matvaror till vinstreceptet för 20 personer.
- Du kan laga precis vad du vill i bleckformat – allt från fikabröd till varmrätt!
- En utav våra produkter måste vara med i receptet: HELLANN´s Vegan Majonnäs, Flora Professional Plant All Purpose eller valfri produkt från The Vegetarian Butcher.
- Vi testlagar, fotograferar och provsmakar ditt recept och CO2 beräknar det.
- Skriv ned ditt recept (du kan bidra med fler recept än ett recept), och maila till Thomas.Lund@unilever.com. Presentation av vinnarna sker i januari 2021. Senast den 7:e december önskar vi ditt bidrag.
Tävling! Vilket är ditt bästa bleckrecept?
Valio
Ta del av Valios senaste sortimentsfolder och prova något nytt, spännande recept.